Hej!
 
Att få beställningar på tårtor är alltid lika roligt och denna tårtan är till en kille vars stora intresse är älgjakt.
Det är ljusa bottnar med hallonmousse och Marabo mjölkchokladfluff och täckt med chokladganache.
Några flugsvampar och kottar i marsipan fick pryda "stubben"
 
 
RECEPT
 
Tre lika delar tårtbottnar 20 cm form
 
HALLONMOUSSE
 
225 gr frysta hallon
4 gelatinblad
0.75 dl socker
3 dl vispgrädde
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter
Koka upp hallon och socker några minuter. Om man inte vill ha med kärnorna så kan man sedan passera hallonen genom en sil. Rör ner gelatinbladen i den varma hallonblandningen och låt svalna en stund.
Vispa grädden och vänd ner i hallonen. Låt stå i kylen minst en timme innan du fyller tårtan.
 
MJÖLKCHOKLAD FLUFF
 
180 gr Marabo mjölkchoklad ( eller annan choklad)
3 dl vispgrädde
 
Hacka små bitar av chokladen och lägg i en skål.
Värm grädden i en kastrull ,men låt den inte koka för då går det inte att vispa upp den till fluff.
Häll grädden över chokladen och rör om tills chokladen smält.
Ställ i kylen minst i 6 timmar eller mer så den blir riktigt kall.
Vispa sedan till fluff.
 
CHOKLADGANACHE
 
150 gr choklad
ca 1,5 dl vispgrädde
 
Hacka chokladen i små bitar.
Värm grädden i en kastrull tills den nästan kokar.
Rör ner chokladen i grädden och blanda om tills chokladen smält.
Tillsätt en liten klick smör om du vill att ganachen ska bli blank.
Låt svalna en stund innan du spacklar tårtan.
 
Kram Jessie